Om oss

Cecilia Wahlberg Roslund startade CEWARO AB i augusti 2017 efter 16 år som anställd hos Hushållningssällskapet.

Trots djupa rötter i Norrbotten åkte Cecilia till Karlstad och Hammarö 1992 för att utbilda sig inom Marknadsföring av Trävaror på Rikssågverksskolan.

Intresset för utbildningen hade väckts under anställningen hos Stenvalls Trä i Sikfors, där platsförsäljning av virke och byggnadsmaterial ingick i arbetsuppgifterna.

Callans Trä och ägaren Arvid Callans fick via Rikssågverksskolan tips på nyutbildade marknadsförare vilket ledde till att flyttlasset gick till Härnösand hösten 1993.

Marknadsundersökningar inom träförädlande industri samt försäljning av och marknadsutveckling för träpellets, brännare, kaminer och därefter kattströ var lärorika uppdrag under tiden i Västernorrland. För att bättra på kunskaperna om biobränsle studerades Biobränslen i Norra Sverige vid SLU i Umeå 1994.

När hemlängtan blev stor lockade en anställning inom kundservice och produktionsplanering på Lövholmens sågverk i Piteå.

1998 gick flyttlasset vidare till Malå och ett annat sågverket inom AssiDomän Nord Trä AB.

AssiDomän koncernen erbjöd en internationell ledarskapsutbildning; Young Graduates Program, där Cecilia deltog 1998-99 med givande industribesök och kurser förlagda till platser i Sverige, Tjeckien, England och Belgien.

Flytten till Västerbottens inland innebar också nytt intresse för nedlagd odlingsmark varför Växtodling studerades vid SLU i Uppsala vintern 1999-2000.

Med ett hjärta som klappar för utveckling och förädling svalnade intresset för sågverkens volymjakt vid sekelskiftet, och ansökan som projektledare inom projekt ULF, Utveckling av livsmedelsföretag i Västerbottens län, skickades in. En av de första soliga dagarna på jobbet hos Hushållningssällskapet i juni 2001 var det personalträff med avtackning av tidigare Vd Maud Olofsson som just blivit partiledare för Centerpartiet.

Nya Vd:ar kom och gick och Cecilia fick två barn under tiden.

2007 fusionerade Hushållningssällskapen i Norr- och Västerbotten sin operativa verksamhet och personalen flyttas över till aktiebolaget HS Rådgivning Nord.

Huvudkontoret byttes från Umeå till Luleå och arbetets inriktning inom livsmedel ersattes med fokus på biobränslen och energi.

Många olika projekt, marknadsundersökningar och utvecklingsuppdrag har genomförts sedan dess (se senaste uppdragen under TJÄNSTER/REFERENSER) och efter 16 år med Hushållningssällskapets ensamkontor i Malå blev det tillslut läge att gå vidare i livet.

Med fortsatt utveckling i fokus och som grönsaksodlande landsbygdsbo håller Cecilia fast vid mottot ”Lev lokalt, verka globalt!”

CEWARO AB 

Utveckling Bioekonomi, Landsbygd, Livsmedel

Storgatan 48, 939 31 MALÅ